Network Menu

Kommunikationsgrupp

 

Kommunikation är ett brett område. I SWEA Basel handlar det om nyhetsbrev, Facebook och vår webbplats. Vi är alla självlärda och jag citerar Christina Hallmert, SWEA Internationals ordförande: ”Att vara engagerad i SWEA är utvecklande och givande och det kan hända så mycket när man börjar tänja på gränser och utmana sig själv. Eller, för att citera Pippi Långstrump, vars citat kom upp på VEMAs regionmöte: ”Det har jag aldrig prövat förut, så det klarar jag säkert”.” Du som vill utmana dig själv och utvecklas eller bara har lust att skriva för SWEA, det finns plats för dig. Kontakta mig sweabaselkommunikation(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Therese Nathell Benkert, kommunikationsansvarig SWEA Basel

therese

Jag kommer från Skånes Mitt (Höör) och hamnade i Schweiz via Luxemburg för över 20 år sedan då jag arbetade som au pair. Efter au pair-tiden började jag läsa på universitetet i Basel för att i slutändan ta en master i psykologi på universitetet i Zürich.

Riehen blev slutadressen dit jag flyttade med min familj efter ett 31/2-års äventyr i Tumba söder om Stockholm. Att flytta tillbaka till mitt hemland var en spännande och omtumlande erfarenhet. Likaså att flytta tillbaka till Schweiz igen.

Jag känner mig starkt förbunden med Sverige och vill gärna hålla mig uppdaterad med vad som händer där, vilket är enkelt idag med internetradio, Facebook och elektroniska tidningar. Regelbundna besök i hemorten där vi har ett fritidshus hjälper till.

Min lediga tid tillbringar jag med att läsa, gärna svensk skönlitteratur, löpning och styrketräning (perfekt tillfälle att lyssna på svenska deckare!), sociala medier, ADHD, melodifestivalen :-). Jag brinner för det svenska språket, flerspråkighet, fritidshuset i Skåne, relationer, människor, hälsa.

Att starta SWEA i Basel kändes helt rätt. Ett nätverk där jag tillsammans med andra kan mötas på olika sätt och detta på mitt modersmål. Kreativiteten flödar på så bra när man är tillsammans.

 Desiree von Tell, sekreterare SWEA Basel

Desiré von Tell

Desiré von Tell

Mellanamerika, USA och Europa – olika ställen runt om i världen där jag bott. Bott i Nicaragua som tonåring, i Alabama i djupaste Södern under fyra år med min make där vi båda jobbade med forskning. Tillbaka till Sverige en kortis innan nya äventyr lockade igen och har nu hamnat här i Basel.

Jag älskar äventyr och resor stora som små. Född i Texas och har både svenskt och amerikanskt medborgarskap men uppvuxen i Stockholm. Trivs fantastiskt bra i Basel som känns som en internationell stad i fickformat. Jag är utbildad som forskare och har under hela mitt yrkesverksamma liv jobbat på lab. Pluggat både på Stockholms universitet och på Karolinska Institutet. Jobbar nu med marknadsföring som är nytt, spännande och kul. Fortsätter att plugga tyska på fritiden.

Jag älskar att åka skidor, vandra, resa, njuta av vacker natur, kultur, träning och att fota. Är förälskad i detta vackra land som Schweiz är som har så mycket att erbjuda. Ser fram emot ytterligare spännande och roliga år med SWEA Basel.