Network Menu

Kommunikationsgrupp

 

Kommunikation är ett brett område. I SWEA Basel handlar det om nyhetsbrev, Facebook och vår webbplats. Vi är alla självlärda och jag citerar Christina Hallmert, SWEA Internationals ordförande: “Att vara engagerad i SWEA är utvecklande och givande och det kan hända så mycket när man börjar tänja på gränser och utmana sig själv. Eller, för att citera Pippi Långstrump, vars citat kom upp på VEMAs regionmöte: ”Det har jag aldrig prövat förut, så det klarar jag säkert”.” Du som vill utmana dig själv och utvecklas eller bara har lust att skriva för SWEA, det finns plats för dig. Kontakta mig sweabaselkommunikation(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Therese Nathell Benkert, kommunikationsansvarig SWEA Basel

therese

Jag kommer från Skånes Mitt (Höör) och hamnade i Schweiz via Luxemburg för över 20 år sedan då jag arbetade som au pair. Efter au pair-tiden började jag läsa på universitetet i Basel för att i slutändan ta en master i psykologi på universitetet i Zürich.

Riehen blev slutadressen dit jag flyttade med min familj efter ett 31/2-års äventyr i Tumba söder om Stockholm. Att flytta tillbaka till mitt hemland var en spännande och omtumlande erfarenhet. Likaså att flytta tillbaka till Schweiz igen.

Jag känner mig starkt förbunden med Sverige och vill gärna hålla mig uppdaterad med vad som händer där, vilket är enkelt idag med internetradio, Facebook och elektroniska tidningar. Regelbundna besök i hemorten där vi har ett fritidshus hjälper till.

Min lediga tid tillbringar jag med att läsa, gärna svensk skönlitteratur, löpning och styrketräning (perfekt tillfälle att lyssna på svenska deckare!), sociala medier, ADHD, melodifestivalen :-). Jag brinner för det svenska språket, flerspråkighet, fritidshuset i Skåne, relationer, människor, hälsa.

Att starta SWEA i Basel kändes helt rätt. Ett nätverk där jag tillsammans med andra kan mötas på olika sätt och detta på mitt modersmål. Kreativiteten flödar på så bra när man är tillsammans.