Network Menu

Styrelsen

Sarah 

Sarah Osterwalder, vice ordförande och PR/sponsoransvarig SWEA Basel

Schweiz, i detta land i hjärtat av Europa, som har så mycket mer att erbjuda än choklad, klockor och ost har jag levt i över 10 år. Detta komplexa mångsidiga vackra alpland med 4 olika språk och 26 olika kantoner fascinerar mig. Jag, ursprungligen från Särö lite söder om Göteborg, flyttade till Basel 2003 efter att ha träffat min man Simon, Schweizare, på semester i Grekland sommaren 2001.
Jag jobbar sedan nästan 10 år inom bolagsjuridik, skatt, administration och bokföring och är mycket intresserad av konst och inredning i alla dess former, vin och mat samt att resa runt om i världen och samla erfarenheter inom kultur och möten med människor.
Med SWEA Basel hoppas jag att vi kan bygga upp ett kvinnligt givande nätverk och tillsammans göra SWEA Basel till en levande förening!

Desiré von Tell

Desiré von Tell

Desiree von Tell, sekreterare SWEA Basel

Mellanamerika, USA och Europa – olika ställen runt om i världen där jag bott. Bott i Nicaragua som tonåring, i Alabama i djupaste Södern under fyra år med min make där vi båda jobbade med forskning. Tillbaka till Sverige en kortis innan nya äventyr lockade igen och har nu hamnat här i Basel.
Jag älskar äventyr och resor stora som små. Född i Texas och har både svenskt och amerikanskt medborgarskap men uppvuxen i Stockholm. Trivs fantastiskt bra i Basel som känns som en internationell stad i fickformat. Jag är utbildad som forskare och har under hela mitt yrkesverksamma liv jobbat på lab. Pluggat både på Stockholms universitet och på Karolinska Institutet. Jobbar nu med marknadsföring som är nytt, spännande och kul. Fortsätter att plugga tyska på fritiden.
Jag älskar att åka skidor, vandra, resa, njuta av vacker natur, kultur, träning och att fota. Är förälskad i detta vackra land som Schweiz är som har så mycket att erbjuda.
Ser fram emot ytterligare ett spännande och roligt år med SWEA Basel.

 

8cG0CIuQTmQHCiuwYifvyRUxvM2pz2Dag_ipPmp2Ubs

Elisabeth Schaffner, eventansvarig SWEA Basel

Jag eventansvarig inom SWEA Basel. Det kändes som en naturlig roll för mig eftersom jag tidigare har jobbat med just events.
För tillfället jobbar jag inom läkemedelsbranschen som launchmanager, med andra ord så ser jag till att nya läkemedel kommer ut på de olika marknaderna.
Jag älskar heminredning, att baka och så klart shopping. På fritiden spelar jag gärna golf eller rider. Jag trivs också med att umgås med min familj och mina vänner.
Uppvuxen här i Basel ser jag det som mitt hemland, men jag har alltid haft en väldigt stark anknytning till Sverige, kan till och med tänka mig att flytta dit någon gång.
Jag ser fram emot en aktiv vår med många aktiviteter. Vi söker just nu fler medlemmar till en event grupp, så att vi tillsammans kan skapa just de aktiviteter som vi tjejer i Basel vill ha. Vi behöver vara 4 – 5 personer i gruppen.

bild-fo%cc%88r-presentation-2

Ann-Christine Nilsson, medlemsansvarig och kassör SWEA Basel

Jag och min man är nyinflyttade i Basel sedan sommaren 2016. Vi kom hit efter 3 upplevelserika år i Tokyo. Vi har fyra barn som är vuxna och de bor hemma i Sverige. När det finns tillfälle åker vi gärna till vår nya stad som är Malmö eller till sommarhuset på Österlen.
Jag har tidigare arbetat många år på ett elinstallationsföretag i Ängelholm. Mina uppgifter där var ansvaret för löner, leverantörer och mycket annat som hör till administration. Under tiden i Tokyo passade jag på att uppdatera gamla studier som bl a  är redovisning, företagsekonomi och datorkunskap. Vilket var både roligt och utmanande.

Jag ser framemot att få uppleva allt som Basel och Schweiz har att erbjuda. Det kan vara allt från kultur till härliga promenader i både staden och i den fantastiska naturen som finns här. Att resa till de närliggande länder är också något som finns på ”att göra”-listan. Vilken förmån att befinna sig mitt i Europa!

SWEA har betytt mycket för mig som medföljande. Att flytta till ett nytt land kan kännas både obekvämt och främmande. Nätverket som SWEA erbjuder i många länder gör att man känner sig välkommen och man får nya vänner för livet. I Japan var jag aktiv i styrelsen i drygt två år som dels ledamot, medlemsansvarig och kassör. Jag ser uppdraget som medlemsansvarig som bara roligt eftersom jag får träffa så många trevliga medlemmar. Jag hoppas att kunna förmedla samma positiva känsla till andra medlemmar jag själv har fått vid mina flyttar mellan de olika länderna.

Hoppas att vi ses snart på ett mingel eller event!

therese
Therese Nathell Benkert, kommunikationsansvarig SWEA Basel
Jag kommer från Skånes Mitt (Höör) och hamnade i Schweiz via Luxemburg för över 20 år sedan då jag arbetade som au pair. Efter au pair-tiden började jag läsa på universitetet i Basel för att i slutändan ta en master i psykologi på universitetet i Zürich.

Riehen blev slutadressen dit jag flyttade med min familj efter ett 31/2-års äventyr i Tumba söder om Stockholm. Att flytta tillbaka till mitt hemland var en spännande och omtumlande erfarenhet. Likaså att flytta tillbaka till Schweiz igen.

Jag känner mig starkt förbunden med Sverige och vill gärna hålla mig uppdaterad med vad som händer där, vilket är enkelt idag med internetradio, Facebook och elektroniska tidningar. Regelbundna besök i hemorten där vi har ett fritidshus hjälper till.

Min lediga tid tillbringar jag med att läsa, gärna svensk skönlitteratur, löpning (perfekt tillfälle att lyssna på svenska deckare!), yoga, ADHD, melodifestivalen :-). Jag brinner för det svenska språket, flerspråkighet, fritidshuset i Skåne, relationer, människor, hälsa.

Att starta SWEA i Basel kändes helt rätt. Ett nätverk där jag tillsammans med andra kan mötas på olika sätt och detta på mitt modersmål. Kreativiteten flödar på så bra tillsammans.