Network Menu

Styrelsen

 

Eva Bonhôte, ordförande SWEA Basel

Jag är född och uppvuxen i Östergötland och bor sedan 1985 i Basel. Här har jag tre vuxna barn varav två är gifta. Kontakten till Sverige har under alla år varit en viktig del av våra liv. Somrarna har vi mestadels tillbringat i Skåne norr om Helsingborg. När jag anlände till Schweiz ställde sig frågan – vad göra när man inte behärskar språket? Jag bestämde mig för att dyka in i siffrornas värld. Besökte kurser i bokföring och hade privilegiet att med tiden kunna överta bokföring och personalfrågor inom det egna företaget. Har också under tre års tid haft hand om bokföringen för Inner Wheel Basel-Wettstein. Sedan Mars 2016 har jag på grund av förändrade familjära förhållanden slutat arbeta.

Jag läser gärna och är för övrigt intresserad av sport, mat och vin, design (framförallt skandinavisk) och att stå i utbyte med människor och andra kulturer.

Att i Schweiz få vara en del av SWEA världen upplever jag som enormt berikande. Med fullt engagemang hoppas jag kunna bidra till att stärka samhörigheten mellan oss svenska kvinnor här i regionen. Att ställa en plattform till förfogande som ger oss möjligheten att stå i regelbunden kontakt med varandra, med vår kultur och det svenska språket.

Sarah 

Sarah Osterwalder, vice ordförande och PR/sponsoransvarig SWEA Basel

Schweiz, i detta land i hjärtat av Europa, som har så mycket mer att erbjuda än choklad, klockor och ost har jag levt i över 10 år. Detta komplexa mångsidiga vackra alpland med 4 olika språk och 26 olika kantoner fascinerar mig. Jag, ursprungligen från Särö lite söder om Göteborg, flyttade till Basel 2003 efter att ha träffat min man Simon, Schweizare, på semester i Grekland sommaren 2001.
Jag jobbar sedan nästan 10 år inom bolagsjuridik, skatt, administration och bokföring och är mycket intresserad av konst och inredning i alla dess former, vin och mat samt att resa runt om i världen och samla erfarenheter inom kultur och möten med människor.
Med SWEA Basel hoppas jag att vi kan bygga upp ett kvinnligt givande nätverk och tillsammans göra SWEA Basel till en levande förening!

Carin Nilsson, sekreterare SWEA Basel

Jag är född och uppvuxen i Östergötland, närmare bestämt Linköping, och bor sedan 2014 i Basel. Min schweiziska resa började sommaren 2000, och det som skulle varit ett par års utlandsvistelse ledde i slutändan till ett nytt hemland och ett schweiziskt pass. Familjen är kvar i Linköping, och sedan några år tillbaka har vi ett sommarhus som vi delar på Öland – så där hittar man mig under sommarsemestern.

Jag började jobba direkt när jag kom till Schweiz – eftersom jag är narkossköterska var det ganska enkelt, behovet var då som nu stort. Tyska hade jag lärt mig på högstadiet, även om jag naturligtvis ganska snabbt insåg att skoltyskan och schweizertyskan inte är riktigt samma sak.

För ungefär 10 år sen bestämde jag mig för att lämna mitt jobb som narkossköterska, och bytte till medicinsk-teknisk industri istället. Där arbetar jag med kliniska studier så jag har fortfarande kontakt med sjukhusvärlden – men jag slipper nattskiften. Arbetar just nu på ett mindre företag i Zurich som heter Xeltis, inom området hjärtklaffar.

Mina största intressen när jag är ledig är att läsa och att sy – innan jag blev sjuksköterska utbildade jag mig till damskräddare, och även om jag valde att omskola mig finns intresset att arbeta med händerna kvar.

När jag inte läser eller syr går jag gärna på teater eller på bio – och som tur är har Basel ett alldeles utmärkt urval när det gäller kultur.

För mig är det första gången jag är med i en organisation som SWEA och jag tycker att det är jätteintressant. Har börjat inse hur många svenskor (och svenskar) det faktiskt finns i Schweiz!

Jag ser fram emot att vidareutveckla mina återfunna kontakter med Sverige, såväl vad gäller människor men också vad gäller kultur och språk – och hoppas på många trevliga framtida möten med er alla.

 

8cG0CIuQTmQHCiuwYifvyRUxvM2pz2Dag_ipPmp2Ubs

Elisabeth Schaffner, eventansvarig SWEA Basel

Jag eventansvarig inom SWEA Basel. Det kändes som en naturlig roll för mig eftersom jag tidigare har jobbat med just events.
För tillfället jobbar jag inom läkemedelsbranschen som launchmanager, med andra ord så ser jag till att nya läkemedel kommer ut på de olika marknaderna.
Jag älskar heminredning, att baka och så klart shopping. På fritiden spelar jag gärna golf eller rider. Jag trivs också med att umgås med min familj och mina vänner.
Uppvuxen här i Basel ser jag det som mitt hemland, men jag har alltid haft en väldigt stark anknytning till Sverige, kan till och med tänka mig att flytta dit någon gång.
Jag ser fram emot en aktiv vår med många aktiviteter. Vi söker just nu fler medlemmar till en event grupp, så att vi tillsammans kan skapa just de aktiviteter som vi tjejer i Basel vill ha. Vi behöver vara 4 – 5 personer i gruppen.

bild-fo%cc%88r-presentation-2

Ann-Christine Nilsson, medlemsansvarig och kassör SWEA Basel

Jag och min man är nyinflyttade i Basel sedan sommaren 2016. Vi kom hit efter 3 upplevelserika år i Tokyo. Vi har fyra barn som är vuxna och de bor hemma i Sverige. När det finns tillfälle åker vi gärna till vår nya stad som är Malmö eller till sommarhuset på Österlen.
Jag har tidigare arbetat många år på ett elinstallationsföretag i Ängelholm. Mina uppgifter där var ansvaret för löner, leverantörer och mycket annat som hör till administration. Under tiden i Tokyo passade jag på att uppdatera gamla studier som bl a  är redovisning, företagsekonomi och datorkunskap. Vilket var både roligt och utmanande.

Jag ser framemot att få uppleva allt som Basel och Schweiz har att erbjuda. Det kan vara allt från kultur till härliga promenader i både staden och i den fantastiska naturen som finns här. Att resa till de närliggande länder är också något som finns på ”att göra”-listan. Vilken förmån att befinna sig mitt i Europa!

SWEA har betytt mycket för mig som medföljande. Att flytta till ett nytt land kan kännas både obekvämt och främmande. Nätverket som SWEA erbjuder i många länder gör att man känner sig välkommen och man får nya vänner för livet. I Japan var jag aktiv i styrelsen i drygt två år som dels ledamot, medlemsansvarig och kassör. Jag ser uppdraget som medlemsansvarig som bara roligt eftersom jag får träffa så många trevliga medlemmar. Jag hoppas att kunna förmedla samma positiva känsla till andra medlemmar jag själv har fått vid mina flyttar mellan de olika länderna.

Hoppas att vi ses snart på ett mingel eller event!

therese
Therese Nathell Benkert, kommunikationsansvarig SWEA Basel
Jag kommer från Skånes Mitt (Höör) och hamnade i Schweiz via Luxemburg för över 20 år sedan då jag arbetade som au pair. Efter au pair-tiden började jag läsa på universitetet i Basel för att i slutändan ta en master i psykologi på universitetet i Zürich.

Riehen blev slutadressen dit jag flyttade med min familj efter ett 31/2-års äventyr i Tumba söder om Stockholm. Att flytta tillbaka till mitt hemland var en spännande och omtumlande erfarenhet. Likaså att flytta tillbaka till Schweiz igen.

Jag känner mig starkt förbunden med Sverige och vill gärna hålla mig uppdaterad med vad som händer där, vilket är enkelt idag med internetradio, Facebook och elektroniska tidningar. Regelbundna besök i hemorten där vi har ett fritidshus hjälper till.

Min lediga tid tillbringar jag med att läsa, gärna svensk skönlitteratur, löpning (perfekt tillfälle att lyssna på svenska deckare!), yoga, ADHD, melodifestivalen :-). Jag brinner för det svenska språket, flerspråkighet, fritidshuset i Skåne, relationer, människor, hälsa.

Att starta SWEA i Basel kändes helt rätt. Ett nätverk där jag tillsammans med andra kan mötas på olika sätt och detta på mitt modersmål. Kreativiteten flödar på så bra tillsammans.