Network Menu

Lars-Gunnar Andersson

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2016-11-03
19:00 – 21:30

Plats
Im Lohnhof


lars-gunnar anderssonSvensken om svenskan

Svenskan förändras från ett år till ett annat. Det blir extra tydligt om man bott utomlands några år. Var och vart blandas ihop, liksom de och dem, och knappt och nästan. Nya användningar av ord dyker upp, till exempel kan eller hur i dag betyda ¨javisst, så är det¨. Vad anser folk om de här språkförändringarna?

De flesta retar sig på förändringarna. Men om nu svenskarna ogillar språkliga förändringar, varför förändrar de språket? Språket kan ju inte bara förändra sig på egen hand, utan det är faktiskt vi som talar svenska som gör det.

Föredraget utgår från de tusentals brev med språkfrågor som kommit till radioprogrammet Språket genom åren. Här finns många pärlor som kan roa och grodor som kan förfära. Exemplen är många, och allt presenteras med gott humör. Självklart kommer det att finnas plats för frågor efter föredraget då vi också serverar något litet att äta och dricka.

Lars-Gunnar vill också gärna att ni skickar in era funderingar och frågor i förväg – skickas till sweabaselordforande@gmail.com

Lars-Gunnar Andersson är professor i modern svenska vid Göteborgs universitet, där han arbetat i många år. Han är också känd som vetenskaplig medarbetare i radioprogrammet Språket där han under 16 år svarade på lyssnarfrågor.

Kostnad: 20 Sfr.

Anmälan sker senast 29 oktober till sweabaselevents@gmail.com

Eventvärdinna: Ingrid Heijdenberg 079 138 59 20, sweabaselordforande@gmail.com

Eventet arrangeras tillsammans med och sponsras av Svenska Klubben i Basel.