Network Menu

Flera språk i familjen – Monica Bravo Granström

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2018-01-27
13:00 – 15:00

Plats
IKEA Pratteln


Föreläsning ”Flera språk i familjen”,

Om man är förälder eller mor- och farförälder utanför sitt hemland och vill att ens barn och /eller barnbarn ska lära sig svenska utan att bo i Sverige, så hopar sig frågorna. SWEA Basel erbjuder en föreläsning om flerspråkighet och om vad det innebär att ha flera språk i familjen.

Föreläsare är Monica Bravo Granström. Ursprungligen från Umeå är hon nu doktorand vid lärarhögskolan PH Weingarten i södra Tyskland med fokus på flerspråkigheten. 2013 gav Isaberg förlag ut hennes bok ”I love svenska”, en verklighetsnära handbok för vuxna kring utlandssvenska barn. Monica är även chefredaktör för ”Magasinet SMUL” som riktar sig till personer med svenskan som livsstil. Som mamma till två flerspråkiga barn har hon även egen praktisk erfarenhet av ämnet.

Monica kommer att inleda med en teoretisk introduktion till vad flerspråkighet är, vad säger forskningen och vad är myt och vad är det inte? Som avslutning ges praktiska råd till den flerspråkiga vardagen med flerspråkiga barn och barnbarn. Det ges även möjlighet att ställa frågor.

Efter föreläsning och frågestund blir det en apéro som IKEA bjuder på.

Var: IKEA Pratteln ovanför varuutlämningen (IKEA Supply; Warenaasugabe) i byggnaden mittemot varuhuset. En trappa upp.

Kostnad: 15 Sfr. för SWEA-medlemmar och 20 Sfr. för icke SWEA-medlemmar.

Anmälan: till sweabaselosa@gmail.com senast den 23 januari.

Har du några frågor kontakta Therese Benkert, 076 512 63 37 eller sweabaselkommunikation@gmail.com

Välkommen!