Network Menu

Vinter i Basel

Detta händer i vinter i Basel!

Vintern i Basel är inte alltid så vit och fylld med snö som vi sweor är vana vid. Basel har dock mycket annat att bjuda på under de kalla mörka månaderna.

Höstmarknaden och vinmässan har precis avslutats och snart är det dags för julmarknaden att komma igång. Då blir det dags att dricka glühwein och titta på fina julkulor i glas.

Svenska kyrkan i Basel har en adventsgudstjänst och en julgudstjänst.

Lördag 30 november:

17.00 Adventsgudstjänst i Kartäuserkirche med sång av kören Svenska stämmor under ledning av Kerstin Dornbusch.

Lördag 14 december:

17.00 Julgudstjänst i St. Arbogastkirche i Muttenz med Luciatåg. Efter gudstjänsten glögg i Pfarrhaus.

 

Universitetet i Basel bjuder in till två seminarium med nordisk anknytning.

Älven min Vän: Dokumentarfilmen Älven min Vän är ett porträtt av livet för fyra kvinnor och deras förhållande till Lule-floden i norra Sverige. Många samer tvingades lämna sitt land för att göra plats för dammarna. Filmen ger insikter i det förflutna och nuvarande konsekvenserna av vattenkraft på Lule-floden och uttrycker både främling och det växande bandet mellan människa och natur. Filmen är på svenska med tyska undertexter. Händelsen är offentlig.

Lokal: Engelskseminarium (Nadelberg 6), stort auditorium

Tid: tisdag 19 november 2019, klockan 18.15.

Arne Johnsson: Den svenska poeten och litteraturkritikeren Arne Johnsson besöker elever i svenska lektioner vid Institutionen för nordliga studier i Basel och rapporterar om sitt arbete och språket och litteraturen i dagens Sverige. Evenemanget är offentligt och äger rum på svenska.

Plats: Rosshofgasse (Schnitz), seminarierum S 01

Tid: Fredag ​​22 november 2019, klockan 14.15.