Network Menu

Styrelsen

Emy Elwing, Ordförande 

sweabaselordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag heter Emy Elwing och sitter som Ordförande i styrelsen.
Jag växte upp på snapphanebygden i nordöstra Skåne. Efter gymnasieåren utbildade jag mig till sjuksköterska. Några år senare vidareutbildade jag mig och blev yrkeslärare. På fritiden tränar jag en hel del CrossFit. Jag tycker också om att gå ut på promenader, titta på konst, måla, baka, laga mat, träffa vänner, och givetvis umgås med min familj som består av man och tre barn. Detta är vår första flytt utomlands. Schweiz är lätt att älska – ost, vin, skönt klimat och vacker natur! Saknar dock havet. Vi flyttade hit eftersom min man fick en ny tjänst inom IKEA. Familjen tvekade inte en sekund. Vi ville ut på äventyr!

SWEA kom jag i kontakt med då jag sökte ett större svenskt kontaktnät i Basel. Jag gick på ett SWEA mingel och vips var jag fast.

Det bästa med SWEA är alla underbar och trevliga kvinnor som jag träffar. Genom att sitta i styrelsen har jag möjlighet att påverka och förändra tillsammans med övriga styrelsemedlemmar. Det är motiverande och roligt!

 

 

Carin Nilsson, Vice ordförande och Sekreterare 

sweabaselvice(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.comsweabaselsekretariat(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag heter Carin Nilsson. Jag innehar posterna Sekreterare och Vice ordförande. Kommer från Linköping i Östergötland. Jag är utbildad Skräddare och Narkossköterska, men arbetar sedan ett antal år inom medicinteknisk industri med kliniska studier.

På fritiden är det mest kultur som gäller – i form av bio, teater, musik eller böcker – och när jag har tid syr jag också gärna. Har bott i Sverige och i Schweiz.

Jag flyttade till Basel eftersom min partner fick ett intressant jobb i närheten – och här tänker jag stanna! Efter att ha tillbringat ganska många år i Schweiz utan att ha träffat så många svenskar kom jag plötsligt på hur kul det skulle vara att kunna prata lite mer svenska. Det roligaste med att vara med i SWEA / Styrelsen är att det är ett väldigt kul samarbete med trevliga människor!

 

 

bild-fo%cc%88r-presentation-2

Ann-Christine Nilsson, Medlemsansvarig och Kassör 

sweabaselmedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, sweabaselkassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, sweabaselvalbered(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA har betytt mycket för mig som medföljande. Att flytta till ett nytt land kan kännas både obekvämt och främmande. Nätverket som SWEA erbjuder i många länder gör att man känner sig välkommen och man får nya vänner för livet. I Japan var jag aktiv i styrelsen i drygt två år som dels ledamot, medlemsansvarig och kassör. Jag ser uppdraget som medlemsansvarig som bara roligt eftersom jag får träffa så många trevliga medlemmar. Jag hoppas att kunna förmedla samma positiva känsla till andra medlemmar jag själv har fått vid mina flyttar mellan de olika länderna.

Hoppas att vi ses snart på ett mingel eller event!

 

Ingela Pascoe, Eventansvarig och Donationsansvarig

sweabaselevents(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.comsweabaselosa(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, sweabaseldonation(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag föddes i Rönnäng på Tjörn men har sedan bott i Göteborg i många år. I över 30 år har jag arbetat som sjuksköterska och vikarierar som skolsköterska på International School of Basel. På fritiden går jag gärna på Zumbadans, lyssnar på musik, gillar matlagning, resor och att läsa.

Jag har bott i Saudiarabien, Nederländerna och i England. I september 2017 flyttade jag med min man till Basel, då han fick jobb på Novartis. Snart efter att vi flyttat till Basel gick jag med i SWEA för att lära känna andra svenska kvinnor som befann sig i en liknande situation.

Inom SWEA har jag träffat många trevliga kvinnor, funnit vänskap och har haft chansen att delta i många roliga och intressanta aktiviteter. Som eventansvarig är mitt mål att kunna engagera så många medlemmar som möjligt och hitta nya event som många är intresserade utav.

Jag är även ansvarig för donationer vilket syftar till att främja svensk kultur. Jag är också kontaktperson i vår nystartade bokklubb där medlemmarna träffas regelbundet för att diskutera och utbyta erfarenheter av svenska böcker som vi har läst.

 

Malin Percy, Sponsoransvarig 

sweabaselsponsor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag heter Malin, kommer från Uppsala och är sponsoransvarig på Swea. Jag är utbildad beteendevetare med en filmag i psykologi i grunden och kognitiv beteendeterapeut med arbetserfarenhet inom psykiatrin och företagshälsan.

Jag åker skidor utförs så fort jag får möjlighet på vintern men gillar att vara i naturen under alla årstider. Jag bor i Basel med min familj sedan september 2018 då min sambo började arbeta på Ikea här. Jag ser fram emot att vara en del av Swea och få ett bredare kontaktnät i Schweiz.

 

 

Ottilia Swenzon, Webredaktör 

sweabaselkommunikation(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag är uppvuxen i ett litet samhälle som heter Floby, som ligger i Falköpings kommun i Västra Götaland. Efter gymnasiet studerade jag till flygtekniker. Jag fick erbjudande via skolan att ha praktik i Basel under sommaren 2014, vilket ledde till jobb. I juni 2015 gick flyttlasset ner hit i form av enbart en resväska och idag är jag en licensierad flygtekniker och servar business jets av märket Gulfstream.

Strax efter jag flyttat hit så hittade SWEA mig och jag gick med. Jag förstod vilket stort kontaktnät det var och eftersom jag har ett mansdominerat yrke så var det även skönt att ha några kvinnor att umgås med. Jag ångrar inte att jag gick med då jag fått många nya bekantskaper. Det roligaste med att vara webbredaktör är att jag får lära mig hur man bygger upp en hemsida och hur allt arbete bakom den ser ut.

 

Valberedningen

SWEA Basels valberedning består av:

Ann-Christine Nilsson

Ann-Christine Nilsson 

Eva-Marie Strasser