Network Menu

Styrelsen

Elisabeth Schaffner, Ordförande 

sweabaselordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag heter Elisabeth Schaffner och sitter som ordförande. Jag är född i Växjö, mina föräldrar jobbade på IKEA, men vi flyttade ganska snabbt till Helsingborg. När jag var fem flyttade vi till Basel följd av en kort tid i Paris innan vi kom tillbaka till Basel. Jag jobbar deltid på Roche i Kaiseraugst som Administrative Assistant inom diagnostics. Jag har en kandidatexamen i marknadsföring och reklam med psykologi. Jag älskar att laga mat och baka och att umgås med vänner och min familj, man och två barn. Hittills har jag bott i Sverige, Frankrike, England och så klart Schweiz.

Min mamma startade SWEA Basel och jag var med som eventansvarig från början. Efter en längre paus gick jag med igen för att inte tappa det svenska umgänget. Jag vet inte riktigt vad jag förväntar mig med posten som ordförande, men jag hoppas att tillsammans med resten av styrelsen kunna utveckla SWEA. Jag ser fram emot att lära känna er alla lite bättre.

 

Ottilia Swenzon, Vice ordförande och Kommunikationsansvarig / Webredaktör

sweabaselvice(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, sweabaselkommunikation(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag heter Ottilia Swenzon och är uppvuxen i ett litet samhälle som heter Floby, som ligger i Falköpings kommun i Västra Götaland. Efter gymnasiet studerade jag till flygtekniker. Jag fick erbjudande via skolan att ha praktik i Basel under sommaren 2014, vilket ledde till jobb. I juni 2015 gick flyttlasset ner hit i form av enbart en resväska och idag är jag en licensierad flygtekniker och servar business jets av märket Gulfstream.

Strax efter jag flyttat hit så hittade SWEA mig och jag gick med. Jag förstod vilket stort kontaktnät det var och eftersom jag har ett mansdominerat yrke så var det även skönt att ha några kvinnor att umgås med. Jag ångrar inte att jag gick med då jag fått många nya bekantskaper.

 

 

Tina Ekener Gysin, Sekreterare

sweabaselsekretariat(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag heter Tina Ekener Gysin och innehar posten sekreterare from 2021. Jag är uppväxt i Stockholm och flyttade till Schweiz 1991. Jag är gift med en schweizare. Jag arbetar som arkitekt och är utbildad i Sverige på KTH. På fritiden gillar jag att jobba i kolonilotten, vandra, tillbringar mina somrar i vårt sommarhus i Stockholms skärgård.

Jag är med i SWEA för att hålla kontakten med det svenska språket och träffa trevliga människor.

 

Ann-Christine Nilsson, Kassör 

sweabaselkassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com,

SWEA har betytt mycket för mig som medföljande. Att flytta till ett nytt land kan kännas både obekvämt och främmande. Nätverket som SWEA erbjuder i många länder gör att man känner sig välkommen och man får nya vänner för livet. I Japan var jag aktiv i styrelsen i drygt två år som dels ledamot, medlemsansvarig och kassör. Jag ser uppdraget som medlemsansvarig som bara roligt eftersom jag får träffa så många trevliga medlemmar. Jag hoppas att kunna förmedla samma positiva känsla till andra medlemmar jag själv har fått vid mina flyttar mellan de olika länderna.

Hoppas att vi ses snart på ett mingel eller event!

 

Christina Johansson, Medlemsansvarig och sammankallande i Valberedningen

sweabaselmedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, sweabaselvalbered(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Mitt namn är Christina Johansson och jag är medlemsansvarig och sammankallande till valberedningen i Swea. Jag har arbetat många år i smycke- och reseindustrin som säljchef, Country Manager och inom Business Development. 2010 lämnade jag Sverige och har därefter bott/arbetat i Schweiz, Singapore och Norge. I Sverige så kommer jag från Jönköping(Tenhult) och åker ofta dit för att träffa min familj.

På fritiden bli det mycket tid med familjen (min grekisk/finska man som arbetar på Novartis och mina två busiga pojkar som är 4 och 2 1/2 år. Har alltid varit en hästtjej och älskar också bollsporter av olika slag. I övrigt så tycker jag om att resa, testa nya restauranger, smycken & mode, språk, baka och laga mat.

Jag har bott i Schweiz i totalt 6 år, men är relativt ny både i Basel och inom Swea. Ser verkligen fram emot att träffa massa nya människor och dela erfarenheter om livet som utlandssvensk.

 

Ingela Pascoe, Eventansvarig 

sweabaselevents(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.comsweabaselosa(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com,

Jag heter Ingela Pascoe. Jag föddes i Rönnäng på Tjörn men har sedan bott i Göteborg i många år. I över 30 år har jag arbetat som sjuksköterska och vikarierar som skolsköterska på International School of Basel. På fritiden går jag gärna på Zumbadans, lyssnar på musik, gillar matlagning, resor och att läsa.

Jag har bott i Saudiarabien, Nederländerna och i England. I september 2017 flyttade jag med min man till Basel, då han fick jobb på Novartis. Snart efter att vi flyttat till Basel gick jag med i SWEA för att lära känna andra svenska kvinnor som befann sig i en liknande situation.

Inom SWEA har jag träffat många trevliga kvinnor, funnit vänskap och har haft chansen att delta i många roliga och intressanta aktiviteter. Som eventansvarig är mitt mål att kunna engagera så många medlemmar som möjligt och hitta nya event som många är intresserade utav.

Jag är också kontaktperson i vår nystartade bokklubb där medlemmarna träffas regelbundet för att diskutera och utbyta erfarenheter av svenska böcker som vi har läst.

 

Malin Percy, Sponsoransvarig och Donationsansvarig

sweabaselsponsor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, sweabaseldonation(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Jag heter Malin, kommer från Uppsala och är sponsoransvarig och donationsansvarig i Swea. Jag är utbildad beteendevetare med en filmag i psykologi i grunden och kognitiv beteendeterapeut med arbetserfarenhet inom psykiatrin och företagshälsan.

Jag åker skidor utförs så fort jag får möjlighet på vintern men gillar att vara i naturen under alla årstider. Jag bor i Basel med min familj sedan september 2018 då min sambo började arbeta på Ikea här. Jag ser fram emot att vara en del av Swea och få ett bredare kontaktnät i Schweiz.

Valberedningen

sweabaselvalbered(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Basels valberedning består av:

Christina Johansson

Sammankallande

 Eva-Marie Strasser